KONFIRMASJON- PENGEGALSKAP?Den store dagen nærmer seg for utrolig mange ungdommer! Jeg kan fortsatt huske hvor spent jeg var før min egen konfirmasjonsfest, og jeg kan med hånda på hjertet si at timene i kirken var ikke det jeg gledet meg mest til den dagen. Nei, den dagen skulle nytes og jeg skulle "bring home the bacon" for å si det sånn. Pengetelling var kanskje det viktigste den dagen. Okeida, så var maten og selskapet det vitkigste (for å virke litt ydmyk her), men det skal ikke legges skjul på at det nok er mange konfirmanter, meg inkludert den gang, som er rimelig spente på hva som drøsser inn i kassa.

Det var mye penger i omløp den gang da jeg konfirmerte meg, men nå; det er jo ut av en annen verden! 

Broren min var konfirmant for to år siden, og det var ingen hemmelighet at enkelt av konfirmantene mottok (gladelig, noe vi alle ville gjort) mange mange tusen, ja noen godt opp mot 100.000 kr i konfirmasjonspenger! Er dette galskap? Hva er det vi egentlig får penger for igjen? Er det at vi har tredd inn i voksenlivet som 15-åringer? Når de fleste ikke vet hvordan de setter på en vaskemaskin før dem er 18-20 (snakker av erfaring her)?

100.000 kr! Hva gjør det med ungdommen? Selvfølgelig er det jo helt topp at ungdommene får en veldig god start på "livet" i form av en klekkelig pengesum, men har virkelig de fleste råd til dette penge-racet? Hvordan skal de fleste ha råd til dette, og har de fleste egentlig råd til det? Det er jo ikke ungdommen som setter dette pengepresset, det er det jo foreldrene selv som gjør. Og med tanke på hvor mange enslige foreldre det er her ute, så kan jeg ikke skjønne hvordan dette er mulig.

Jeg husker godt første skoledag etter konfirmasjonen, det var ikke akkurat noen spørsmål om hvordan folk hadde hatt det på konfirmasjonsdagen, spørsmålet var og vil fortsatt være; hvor mye penger fikk du? Jeg var en av de som fikk godt over gjennomsnittet da jeg var 15, noe som gjorde at jeg syntes det spørsmålet var flaut å svare på. Men hvordan er det for de ungdommene som får dette spørsmålet gjentatt minst ti ganger iløpet av skoledagen og kanskje har fått en sum jeg vil kalle er normal, men som av andre blir sett på som lite?

Hva tenker dere? Er det normalt i deres familier som forelder å gi 20-30 tusen til barnet sitt? Heldigvis tror jeg ungdommer er ganske fornøyde og takknemlige for selve dagen og det dem får, har faktisk bare hørt takknemlige ungdommer etter en slik dag.  

 


INSTAGRAM: CHRIPAULS    FACEBOOK: HER    KONTAKT: DREAMOFSTYLE@HOTMAIL.COM

9 kommentarer

xoxoem

03.05.2017 kl.15:23

Det er mye forskjellig ja!! :O

dreamofstyle

03.05.2017 kl.16:26

xoxoem: Det er slik jeg oppfatter det også! Vet jo nesten ikke hva som er normalt lenger :p

liveterherlig93

03.05.2017 kl.15:24

mye forskjell ja:)

dreamofstyle

03.05.2017 kl.16:26

liveterherlig93: Det er nok det, jeg har ikke peiling på hva som er vanlig å gi lenger :P

Silje

03.05.2017 kl.18:46

Min unge får ikke tilgang på 100 000kr som 15 åring i alle fall🙈 Syntes summene har gått helt ut av styr. Så klart er man som ungdom glad for det man får, men det er jo klart at mange sammenlikner seg med hverandre. Viktig å tenke på at mange foreldre stiller veldig forskjellig økonomisk og har ikke mulighet til å gi så mye. Selskapet koster jo tross alt en del det også...

Siri Kolstad

03.05.2017 kl.19:26

Husker det var flere på min skole som fikk store summer. Selv så husker jeg ikke at vi snakket så veldig mye om det blant mine venner, da de fleste av oss var veldig likt stilt og fikk dermed nokså det samme :-)

dreamofstyle

03.05.2017 kl.20:30

Siri Kolstad: Det er jo veldig ålreit når man er i en "gjeng" som stort sett får det samme. Hos oss var det veldig mange som fikk noe i sammen duren, men også dem som fikk mye mer eller mindre. ;)

Sandra Marie

03.05.2017 kl.23:49

Det har blitt helt crazy..

dreamofstyle

04.05.2017 kl.07:37

Sandra Marie: da er det ikke bare her det tar av, blir helt satt ut noen ganger :o

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Tjena! Her på bloggen vil jeg dele alt fra alle mine useriøse tanker til de litt mer viktige temaene + masse bilder. Elsker å ta antrekksbilder og skrive om alle slags mulige temaer som faller meg inn. Deler også litt fra sykdommen jeg lever med. Seriøst og useriøst :) Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits