ER DET EN LIDENSKAP?

Designervesker, designervesker og Michael Kors, som forøvrig har blitt "billigvare" (stakkars Michael). Det var ikke dette han ønsket, han Michael, eller? At jenter ned i 12 års alderen springer rundt i gangene på skolen med MK-merket ut, gud forby om man skulle glemme å ha merket vendt ut, slik at det kan reflekteres i alles øyne. La oss ikke henge oss for mye opp i Michael (sorry Kors, vi skal snakke om designervesker), vi skal nemlig snakke om Gucci, Prada, Celine, Marc Jacobs og la oss ikke glemme Chanel og andre altfor dyre vesker, vi alle elsker.Hva er det som gjør at flere av oss jenter mener at en veske er en lidenskap? En lidenskap; altså en begeistring eller sterk interesse for noe. Noen har interesse for biler, dyr, frivillig arbeid eller samfunn. Også kommer veskelidenskapen. Her får jeg egentlig rød strek under ordet veskelidenskap fordi det ikke engang er et ord. Men greit nok, jeg skal ikke rakke ned på noen som bærer vesker i disse summene, for jeg eier et par selv som runder tusenlappen. Men hvorfor er man så fornøyd med akkurat den veska? Hvorfor har vesker blitt en status-greie? For alt jeg vet kan halvparten av de veskene som svever rundt være fake, og det er de nok også. Og for det andre får man jo bare brukt en veske om gangen. Hva gjør at man er så stolt av en veske? Ja, jeg skriver stolt fordi det oser stolthet av de som bærer en nykjøpt designerveske. Har du det bedre med deg selv der du går på gata med en veske til 10 000 kr. (eller 50.000 som noen også gjør, jeg mener; veska koster mer en Yarisen min..)? Er det slik at det løfter selvtilliten din og at folk tror du har penger fordi du har den veska? 

Føler man seg finere? Bedre? Jeg vet faktisk ikke, jeg prøver å tenke over hvorfor jeg selv synes det er gøy å ha "ekte" vesker som vi kaller det. Jeg tror vel kanskje at jeg alltid har likt designet til Marc Jacobs blant annet fordi det er så "rent", stilfullt og enkelt, og samtidig virker dem til å holde seg utrolig godt. Vesker jeg har kjøpt på billigkjeder har som regel røket etter et år ca. Men man kunne jo rukket å kjøpt mange vesker på H&M for prisen av en designerveske. 

Jeg synes det er litt trist når jeg ser små jenter sitte på cafê med veskene sine strategisk plassert på bordet for å ta instabilder av den. Hva skulle man ha gjort uten disse veskene, man måtte jo nesten bygd opp en ny selvtillit?Seriøst, noen lever på tomater og nudler for å kjøpe seg en veske. Alle må få gjøre som de vil, så lenge de har pengene. De må forøvrig sulte seg for min del for å få tak i en slik veske, men ikke når det er snakk om jenter ned i 15-års alderen.

En investering... Ser-i-øst. Jeg har brukt den der selv, "ååå, men den veska har jeg jo livet ut..", og pappa vrir seg i smerte de gangene jeg har sagt det, mens Thomas har gitt opp. Hva er det man investerer i, en liten taske man henger rundt huet og har lipgloss og mobil i? Trodde liksom en investering var å kjøpe bil eller hus. Ikke noe du egentlig kan kjøpe på H&M til en sykt mye billigere penge.

Har dere noen gang brukt litt for mye penger på en veske? I know I have. OG det var verdt det. 

 

 

INSTAGRAM: CHRIPAULS    FACEBOOK: HER    KONTAKT: DREAMOFSTYLE@HOTMAIL.COM

11 kommentarer

liveterherlig93

26.04.2017 kl.15:29

så fin :)

dreamofstyle

26.04.2017 kl.15:33

liveterherlig93: :)

TINANNA

26.04.2017 kl.16:23

Så bra du skriver. Må nesten le, til tross for alvoret ;P Jeg er glad jeg ikke er ei 12 år gammel jente i dag, for å si det sånn! Og jeg har heller aldri vært spesielt opptatt av merker, har vel heller unngått de. Spesielt dyre vesker, for de er dyre!

dreamofstyle

26.04.2017 kl.20:34

TINANNA: Ja, du, det er jeg glad jeg å slipper! Tror ikke jeg hadde hæla å vokse opp med snap, insta og face når jeg var 12 år ;p De er ekstremt dyre! Haha, må nesten le litt selv, er jo litt latterlig ;p

Victoria Larsen

26.04.2017 kl.17:00

Utrolig bra du skriver!!

dreamofstyle

26.04.2017 kl.20:32

Victoria Larsen: Takk, det setter jeg utrolig pris på at du synes! <3

Sandra Marie

26.04.2017 kl.22:12

Ja og den ene har jeg brukt flere ganger i uken siden 2012 og om det var verdt det - ja! :D

Hadde sikkert kjøpt 15 h&M vesker i mellomtiden om jeg ikke hadde hatt den så ;)

dreamofstyle

26.04.2017 kl.22:16

Sandra Marie: Jeg bruker min konstant, er liksom ikke like fornøyd med de fra H&M, selvom de er jo absolutt like fine utseendemessig mange av de, men det blir ikke det samme ;)

Irene

26.04.2017 kl.22:44

Jeg tror nok at det er en lidenskap :)

Renate

27.04.2017 kl.08:55

Etter mange år med billigvesker fra hm +++ som, ja som du sier ryker etter et år (eller tidligere!) investerte jeg endelig i en designerveske i fjor (en MK haha!). Det er dog den eneste vesken jeg har hatt som har kostet mer enn 1000kr. Syns den er fin da, og jeg tar meg selv i å sikle etter andre designervesker, men det smerter litt for mye i lommeboka å punge ut tusenvis på vesker. (Glad jeg først ble overhodet interessert i sånt i voksen alder!) Ps. den MK vesken på dine bilder var skikkelig lush.

dreamofstyle

27.04.2017 kl.09:17

Renate: Jeg er helt enig med deg, glad jeg ikke fikk denne "interessen" før jeg ble voksen, men nå går det nesten kun i designervekser :P

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Tjena! Her på bloggen vil jeg dele alt fra alle mine useriøse tanker til de litt mer viktige temaene + masse bilder. Elsker å ta antrekksbilder og skrive om alle slags mulige temaer som faller meg inn. Deler også litt fra sykdommen jeg lever med. Seriøst og useriøst :) Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits