UKAS SPØRSMÅL // HVORFOR FJERNET DU SPISERØRET?Sender dette på mail i tilfelle du ikke ønsker å svare direkte på bloggen. Leste innlegget ditt "kjære lege" og lurer på om du kan fortelle litt rundt hvorfor du måtte fjerne spiserøret?

Det kan jeg, jeg tenker etterhvert å skrive et eget innlegg om ting rundt sykdommen. Vet det er en del som lurer på ulike ting rundt dette temaet. Om jeg er blitt helt frisk etter operasjonen og om hva som egentlig har skjedd. Nå som jeg har fått ting litt på avstand er det enklere å forklare rundt det, men mye lever jeg fortsatt midt oppi, som ulike plager og tanker rundt ulike ting angående situasjonen jeg er i. Det går helt fint og det er ikke noe problem for meg å snakke rundt dette temaet. Så som nevnt, vil jeg etterhvert lage egne innlegg om dette, men kanskje mer generelle innlegg som ikke går akkurat på meg personlig. Jeg kan svare kort på dette spørsmålet nå.

Grunnen til at jeg måtte fjerne spiserøret var fordi jeg har noe som heter refluks, det vil si sure oppstøt eller halsbrann som noen kaller det. Jeg har defekt lukkemuskel (noe jeg har hatt siden jeg ble født) slik at det i over altfor lang tid har "etset" på spiserøret. Det har dermed blitt sår og betennelse, slik at det ble en innsnevring som igjen gjorde at jeg ikke fikk ned maten når jeg spiste. Et spiserør skal være på ca. 24 mm i diameter, mens mitt var blitt så skadet at det var kun 7 mm åpning. Etter å ha blitt blokket (ballong de blåser opp i spiserøret) hver måned i to år måtte jeg blokkes så hyppig som hver uke. Det er arrdannelser som lager innsnevringen. Dermed var operasjon hvor de fjernet spiserøret og omdannet magesekken til nytt rør nødvendig. Det er en veldig omfattende operasjon, men som gikk veldig fint.

Jeg skjønner at det sikkert er en del som lurer på ting rundt akkurat dette, og skal prøve å svare så godt jeg kan på spørsmål.  

Håper det ga en rask og enkel forklaring på hvorfor spiserøret er fjernet, så vil jeg komme til å skrive litt mer utdypende innlegg om noen ting rundt dette senere. Ikke vær redd for å stille spørsmål, for jeg tenker det er fint at det blir en bevissthet rundt slike typer fordøyelsessykdommer også.

 

 

INSTAGRAM: CHRIPAULS    FACEBOOK: HER    KONTAKT: DREAMOFSTYLE@HOTMAIL.COM

8 kommentarer

Hege Kristin

23.03.2017 kl.21:12

<3

dreamofstyle

23.03.2017 kl.21:16

Hege Kristin: :) <3

Charlotte

23.03.2017 kl.21:14

<3

dreamofstyle

23.03.2017 kl.21:16

Charlotte: <3 :)

Ida Øverland

23.03.2017 kl.21:38

åj dette har jeg aldri hørt om før! spent på å lese mer om det i det omfattende innlegget ditt senere! Glad for at det går bra med deg nå, men skjønner at slike ting må fordøyes litt!

dreamofstyle

23.03.2017 kl.22:22

Ida Øverland: Nei, det er ikke så rart, for det har ikke legene heller. Jeg er den første unge personen dette har skjedd med. Det som er litt dumt er at det antg. kun er 10 år til det vil være ødelagt av syre på nytt =/ Men får ta det som det kommer :)

Minrefleksjon

24.03.2017 kl.13:47

Uff, dette har nok vært tøft, men så bra at operasjonen var vellykket!!

dreamofstyle

24.03.2017 kl.14:05

Minrefleksjon: Ja, veldig bra den gikk bra! Så får vi se hvor lenge det holder :)

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits