HVIS LIVET VAR SORT/ HVITT

Hvis livet var sort- hvitt ville vi sett ting klart. Vi ville visst. Ting ville vært slik du så det, klart og tydelig, enten- eller. Hvis livet var sort-hvitt hadde vi alltid visst hvordan ting var, vi hadde ikke trengt å gruble eller være uviten. Man måtte ikke ha blitt kjent med en person for å faktisk lære den å kjenne, for man hadde allerede visst hvordan personen var. Enten så var du som det sorte, eller så var du som det hvite. Ting ville enten vært mørkt eller lyst. Ferdig.Hvis livet var sort-hvitt ville det ikke finnes noe "bra i dag, dårlig i morgen". Det ville vært det ene eller det andre. Det ville ikke vært at du kunne ha det fint, men samtidig dårlig. Du ville ikke hatt det bra i to timer, for så ha det vondt i fire. Enten ville du vært sterk eller svak. Ikke noe i mellom. Det ville ikke gått an å måtte være sterk når du egentlig var svak. Det ville ikke vært noe som het en svak kropp, men en sterk psyke. Du ville enten vært sterk, eller svak. Hadde livet vært sort-hvitt hadde du ikke trengt å kjenne på alle de ulike følelsene. Enten ville du vært glad eller så ville du vært lei deg. Det hadde ikke vært noe som het å være glad fordi du har et godt liv, men lei deg for at kroppen ikke henger med på det gode livet. Du ville ikke vært noe som het å være glad for alt du får oppleve, men lei deg for at du egentlig ikke orker det.

Hadde livet vært sort-hvitt ville du enten vært frisk, eller så hadde du vært syk. Det ville ikke vært noe som het å være frisk i fire dager, men syk i syv. Du ville enten vært frisk, eller syk. Du ville ikke måtte tenke på "når er nesten gang jeg kommer til å være frisk", for du ville vært frisk hele tiden. Du ville sluppet å tenke "når er neste gang jeg blir dårlig, er det om en time, eller om to dager? Hadde det vært sort-hvitt ville det vært enkelt, iallfall stabilt. Du hadde visst.

Godt er det at vi ikke lever i en sort-hvitt verden. Det ville vært kjedelig og altfor slitsomt. Tenk å alltid måtte være glad, eller alltid måtte være lei seg. Tenk å alltid måtte være frisk, eller alltid være syk. Tenk å alltid måtte være sterk når du egentlig bare vil legge deg ned og være svak i noen minutter. Tenk å alltid vite alt om andre mennesker, når du egentlig kan bli kjent med dem og alle deres nyanser. 

Man kan faktisk ha det bra, selvom man har det dårlig. Man kan være glad, selvom man har det vondt. Man kan være fornøyd, selvom ikke alt er som det skal. Vi mennesker trenger alle farge-aspektene. vi trenger å kunne ha mørke dager som lyse dager, slik er livet. Men vi må ikke glemme alle dagene som er fylt med utallige fargenyanser. Dager hvor ting kan være både bra og dårlig samtidig. Hvor du kan være glad og trist på samme dag, du kan ha det gøy, men samtidig ha det vondt. Du kan være sliten men samtidig ha det det bra. Hele livet bør ikke være ødelagt eller mørkt på grunn av en hendelse, det er så mange andre farger du kan ta av, livet trenger heller ikke bare være lyst og på topp alltid, bare fordi alt ser slik ut.   

Takk og lov, livet er ikke sort-hvitt.

5 kommentarer

Oda Davidsen Nygaard

16.03.2017 kl.19:04

Kjempe fint innlegg!:)

dreamofstyle

16.03.2017 kl.22:07

Oda Davidsen Nygaard: Takk, så fint du synes det :)

Gina Elena

16.03.2017 kl.20:09

Dette var et kjempe innlegg å lese :-) Tenk om det var sort-hvit ja, det hadde vært noe! Utrolig fine bilder av deg <3

dreamofstyle

16.03.2017 kl.22:07

Gina Elena: Så hyggelig du synes det <3 Ha en fin kveld!

liveterherlig93

17.03.2017 kl.17:12

fine bilder:D

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits