#1 FORDI DU ER TYNN // "SIKKERT PSYKSIK"


 

"Sett deg ned, det er nok litt ventetid".

Sillhet, jeg setter meg på en av de 8 stolene som står på venterommet. Meg og fire andre har kommet. De fleste over 50 år, og meg på 16. Ingen sier noe, men et par ser i "Allers", et gammelt ukeblad som antagelig er minst fire måneder gammelt. Jeg sitter og tvinner tomler mens jeg ser på klokka, det har gått 15 minutter på overtid. Jeg hører på stillheten i rommet og at de eldre (når jeg var 16 var folk på 50 sett på som eldre) pusser nesene. Da jeg var 16 fantes det ikke facebook eller instagram på telefonen, jeg tror faktisk ikke det var nett på den en gang. Så man var nødt til å være tilstede i den virkelige verden.

30 minutter har gått da legen kommer ut av kontoret og nikker til meg, selv om øynene hennes allerede er på vei inn på kontoret igjen. Jeg reiser meg og er overrasket over at hun i det hele tatt fikk med seg at det var riktig person hun nikket til, men så var det jo bare meg som var under 20 år der, så det var vel ikke til å ta feil av. Dessuten var jeg den eneste som så vidt nådde opp til 1.50 meters merket  der også, med en spinkel kropp som så mange har laget sine egne konklusjoner om hvorfor den var sånn. Jeg sier konklusjoner, for det var kun det de var.

Stillhet, jeg setter meg litt kleint ned i stolen ovenfor legepulten. Det er nesten som å sitte på et intervjue, bortsett fra at jeg slipper å øve på hva jeg skal si, for det har jeg klinkende klart for meg. "Maten sitter fast. Jeg får ikke ned maten når jeg spiser, det er akkurat som spiserøret trekker seg sammen for å kvele maten".

Du ser på meg. Spør om jeg kan gape opp.
Jeg tenker, hvorfor skal jeg gape opp, det er jo umulig å se så langt ned i halsen. Jeg gjør det allikevel.

"Ååå, det er ikke rart du ikke får spist, det sitter en smule bak i munnen din. Sånn, der er den borte".
Jeg prøver å forklare at det ikke er så lett, men at det sitter fast lenger ned og at det gjør vondt. Men du sier at det snart går over og ser opp på klokka som henger på det hvite kontoret ditt. I det du ser tilbake på meg sier du " sikker på at det ikke bare er psykisk"?

Jeg ser på deg og mister håpet på at jeg skal få et svar på problemet mitt. Jeg er 16 år, jeg er ikke lege. Jeg kommer for å få hjelp til et fysisk problem, noe du skulle få meg til å tro var psykisk.

Denne dagen glemmes ikke, for det var starten på et ikke psykisk problem, men som fort kunne blitt et. Ja, det er mange unge som har vansker med spiseforstyrrelser, det er veldig synd. Men at noen skal trekke den konklusjonen bare fordi du er tynn og spinkel er ikke riktig. Disse meningene overskygget selve problemet. Det ble starten på utallige møter med sykehus, leger og en haug av opplevelser jeg nå har lært mye av, men som jeg også fortsatt må lære å leve med. Det er greit. Men jeg håper det ikke skjer med så altfor mange jenter, jeg har selv venninner som er naturlig slanke, og har alltid vært det, som andre trekker konklusjoner om, bare fordi de er tynne. Alt er ikke slik man tror alltid, husk det.       

 

 

 

 

INSTAGRAM: CHRIPAULS    FACEBOOK: HER    KONTAKT: DREAMOFSTYLE@HOTMAIL.COM

8 kommentarer

Hege Kristin

14.03.2017 kl.19:59

mange som ikke skulle ha vært leger her i verden!

dreamofstyle

14.03.2017 kl.20:28

Hege Kristin: Slike folk finner man i alle yrker =/ Men heldigvis utrolig mange flinke! <3

Elevele

14.03.2017 kl.21:00

Det er trist når man opplever slike ting, og det blir mye stå hei pga det og man må fra den ene legen til den andre.

Man kan vel bare trøste seg med at du kanskje lærte noe, og at du har blitt sterke i ettertid <3

dreamofstyle

14.03.2017 kl.21:07

Elevele: <3

MarryK

14.03.2017 kl.22:42

<3 <3

Emilie Normann

15.03.2017 kl.00:40

Det er så synd! Dagens samfunn er blitt slik at hvis du er tynn må du ha spiseforstyrrelser. Klart folk tenker det, økningen av mennesker med psykiske vansker og depresjoner blant unge mennesker øker og øker. Men igjen så må folk prøve å huske at dette ikke gjelder alle. Det finnes naturlig slanke og naturlig overvektige. En overvektig person trenger ikke sitte foran TVen og spise potetgull og andre usunne ting 24/7, tvert imot de kan ha spist sunt hele livet, men ting gjør at de ikke klarer å slippe vekten. Folk må virkelig slutte å dømme, de må lære å kjenne personen først. Blir så forbanna..

dreamofstyle

15.03.2017 kl.10:22

Emilie Normann: Ja, det er helt sant. Det går begge veier, om man er tynn eller tykk. Også tenker jeg at, har man egentlig noe med hvorfor folk er som dem er? Har det noe å si for en selv at en annen er tynn eller tykk og grunnen til det? I dette tilfellet fikk det jo alvorlige konsekvenser fordi legen ikke tok meg på alvor, men er så mange som blir dømt og lagde konklusjoner/antagelser om, uten at dem vet noe om vedkommende. Og det synes jeg er trist. =/

Emilie Normann

15.03.2017 kl.12:36

Helt enig med det du sier! Det er veldig trist..

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits