TIPS // STUDIE- MOTIVASJON


(Lese-dotten på plass, kanskje den mest brukte frisyra ever)

Vinterferien er over for meg og ganske mange andre, og jeg kjenner på at motivasjonen ligger litt langt inne nå. Tenker kanskje mange er i samme bås som meg for tiden (nei, nå snakker jeg ikke om å være på nav). Dermed tenkte jeg å gi noen tips som hjelper meg på motivasjonen og for å gjøre det bra løpet ut.

Det er kanskje det første semesteret motivasjonen er på topp, og brått etter jule- og vinterferien får man seg en liten smell. Eller iallfall jeg kjenner på at motivasjonen ikke er helt den samme på denne delen av året. Jeg tror kanskje det er mest fordi jeg gleder meg til å bli ferdig og skulle ønske eksamen var over allerede i går. Jeg har alltid problemer med å ha eksamener når det går mot lysere tider, nettopp fordi jeg blir så rastløs i fint vær, har liksom ikke roen til å sitte inne med skolearbeid.

Men, i fjor klarte jeg å holde koken oppe og fikk veldig gode resultater på eksamen, så tenkte jeg kunne dele noen tips med dere som er i samme situasjon nå.

Grupper: Hvis du er i gruppe med medstudenter, så bruk de for det det er verdt, mye lettere å holde humøret oppe når man jobber sammen med noen og ser de er i samme situasjon. Hvis du ikke er i gruppe kan man alltids bli studiepartner med noen i klassen, slik at man kan diskutere emnene og sette av noen timer man jobber sammen. Dette hjelper iallfall på min motivasjon og da føler jeg meg forpliktet til å faktisk gjøre noe.

Les når du har roen: Er det en ting jeg har merket, så er det for meg ikke vits å lese om jeg er veldig rastløs i kroppen. Da ender det bare med at jeg må lese det samme setning om og om igjen. Da legger jeg fra meg lesinga og tar meg enten en gåtur, fikser litt i huset eller en treningsøkt. Spesielt etter en treningsøkt får jeg god ro og er veldig mye mer konsentrert. Om man ikke er konsentrert når man leser bruker man bare enda lenger tid på å lære seg stoffet.

Sett av tid og ta pauser: Det kan være lurt å sette seg en viss tid man skal lese, for eksempel sett av fra 9-12 på formiddagen eller 18-21 på kvelden, disse timene skal kun brukes til lesing. Null sosiale medier eller telefonsamtaler. Husk alltid å ta pauser, jeg pleier å lese en time og så ha 15 min pause hvor jeg bare suser litt på nettet eller lager meg noe godt å drikke (kakao, hehe) som leder oss til neste punkt.

Motivasjons-kos: Gjør lesingen til noe hyggelig, ta deg en sjokkis eller litt pottis. Lag en kopp te eller kakao. Jeg unner meg alltid noen glass med cola. Det er utrolig hvordan det kan hjelpe på motivasjonen!

Delmål: Det er viktig å sette seg delmål. Ikke gap over hele utfordringen med en gang, sett deg mål underveis. For eksempel at du skal rekke så og så mange kapitler innen en tidsfrist. At man skal ha lært seg det og det emne inn en viss tid.  

Hva er målet: Det er viktig å bli enig med seg selv hva som er målet, hva sikter man etter? Er det en C (4) man jakter på eller er det en A (6) man er ute etter? Dette er viktig å gjøre seg oppe en mening om før man begynner jobbingen. Hvis det er en C man jakter etter må man kanskje se på hva som er viktigst å kunne, for å klare en C, hva bør man jobbe med. Om man skal ha en A må man kanskje sette av en del timer mer til lesing og gå dypere inn i stoffet.


Håper noen av tipsene er til hjelp, kom gjerne med egne tips som kan hjelpe!

 

 

3 kommentarer

Iselin Renée

27.02.2017 kl.12:20

Fine tips :)

dreamofstyle

27.02.2017 kl.12:24

Iselin Renée: Så fint du synes det :) Trenger litt motivasjon selv på den fronten nå ;p

MarryK

27.02.2017 kl.22:46

Hepp hepp - Nå er det bare å kjøre på ;) :D

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits