DØMME & Å BLI DØMT

Alle har alltid en mening. Sånn er det. Men hvorfor lager vi oss opp en mening om folk vi ikke en gang har pratet med? Kun basert på hvilke klær vedkommende har på seg, hva medier har skrevet, hvilken familie man kommer eller hvordan man så ut den ene dagen. Ofte hører man folk si, "jammen, det er jo sønn til ... han er nok spesiell", "ho ser så sleten ut". Eller "åja, men jeg hørte ho på et intervjue en gang, ho er blåst". Må han virkelig ha blitt så spesiell? Kanskje ho ser sleten ut fordi ho faktisk er det på grunn av sykdom, tap av nære, eller en tøff periode? Og må ho være så blåst på grunn av et intervjue?  

Bare fordi et menneske kommer i joggisen på Kiwi betyr ikke at vedkommende har dårlig råd eller er fattig. Kanskje det menneske bare hadde lyst til å ha en slækk dag? Eller bare fordi en jente kommer fullt styla og sminka på en onsdag trenger ikke bety at hun er usikker fordi ho bruker mye sminke. Det trenger ikke bety at en som kommer uten sminke ikke bryr seg om utseende. 

Det er utrolig hvordan man kan lager seg opp meninger om folk basert på veldig lite informasjon, men slik er det dessverre. Vi har alle vært der, ment noe om andre vi egentlig ikke kjenner så godt. Og sånn er det.

Jeg har hørt flere ganger at noen jenter blir kalt for bitch, fordi ansiktet dems har et spesielt uttrykk. Kanskje det vi klasse resting- bitchface. En gang gikk det et helt år at noen kalte en jente det, også ble de kjent med henne og fortalte hva de hadde trodd. Når de ble kjent med henne fikk de et helt annet inntrykk.

Man har nok også alle blitt dømt en gang. Av en eller annen grunn skal visst jeg være "den stille" fordi jeg er liten (men der snur jo fordommen fort når folk har møtt meg). Når jeg begynte på ungdomskolen sa læreren at han var så sjokkert når han så meg spille fotball i gymmen, for han hadde trodd at jeg var den lille stille og forsiktige. (Så feil kan man ta). Men allerede før han hadde rukket å bli litt kjent med meg var jeg dømt. Men sånn er det nok.

Jeg har også tenkt mye på dette etter alle turene jeg har hatt på sykehuset. Som da pappa eller kjæresten min har fulgt meg til bilen etter jeg har vært på time og blitt neddopa. I gangen på sykehuset sjangler jeg bortover og blir støet, kritt hvit i fjeset og maser om å få cola (Coca cola for dere som skulle lure nå). Folk må sikkert tenke sitt da de ser meg. Men hva vet de egentlig? Jeg har jo bare vært på en undersøkelse. Og for å dra på en undersøkelse klokka 9, gidder jeg verken sminke meg eller ta på noe pent tøy, så da blir det en dott på hodet og joggisen. Så må folk gjerne tenke hva de vil.

Man må jo gjerne tenke sitt, men ikke alt er alltid som man tror. Man vet faktisk ikke om den grettene dama på bussen bare er en dame som ikke er gretten men veldig trist fordi ho mistet moren dagen før. Man vet ikke om den ustelte mannen i gata er fattig, kanskje han har mer nok med penger. Og man vet faktisk ikke så mye i det hele tatt om hvorfor folk er som de er med mindre man har tatt seg tid til å bli kjent med de.

Men sånn er det, vi alle dømmer og vi alle blir dømt, på en eller annen måte. Men noen ganger kan man kanskje tenke seg at ikke alt er som man tror.

6 kommentarer

stavangerinmyheart

25.02.2017 kl.10:06

flott innlegg. Det er så sant. Tror vi "folk" lager oss opp egne meninger ganske så raskt uten å egentlig å vite. Håper det er mange som leser innlegget ditt og som går litt i tenkeboksen. Meg inkludert... ønsker deg en flott lørdag.

dreamofstyle

25.02.2017 kl.10:42

stavangerinmyheart: Helt enig, tror nok dessverre det er noe vi alltid kommer til å gjøre, men jeg har selv tatt meg i det og prøver å tenke annerledes pga. ting jeg har vært igjennom selv. Det er ikke alltid ting er som det ser ut som ;) Ha en fin lørdag du også =)

Victoria Larsen

25.02.2017 kl.11:21

Så utrolig sant!! Kjempe flott innlegg. Jeg håper du får en fin lørdag :-)

dreamofstyle

25.02.2017 kl.12:34

Victoria Larsen: Så bra du synes det. Du også! Nyt helga =D

Matlaging For Alle

26.02.2017 kl.10:00

Så sant!

dreamofstyle

26.02.2017 kl.10:49

Matlaging For Alle: Er nok det, tror vi alle er sånn, men alt er nok ikke alltid som man tror og mener :)

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits