DÅRLIG KLEDD, DÅRLIG SERVICE?


(Illustrasjonsbilde av den berømte boblejakka og det usminka fjeset)

Det er en ting jeg har tenkt litt på når jeg er på shopping (ja, dere har kanskje skjønt at det forekommer). Å det er at de gangene jeg kommer usminket i boblejakka med håret i en tust på toppen ev knotten (bare fordi det rima), så er det så vidt jeg får et blikk av butikkmedarbeideren. Og hvis jeg får et blikk så vitner det mer om en tanke om at jeg kan være en potensiell tyv.

"Trenger du hjelp med noe?" .

Eeh, nei. For det første så er jeg ikke her for å kjøpe no narko om det var det du trodde, og det eneste jeg i så fall trenger hjelp med er at noen bærer posene for meg... Tenker jeg.

"Nei, jeg bare titter litt", sier jeg.

Blikket jeg får tilbake sier meg; "titter? Nasker mener du...".  

Men, de gangene jeg kommer litt "stæsha" (iallfall fått på meg ansiktet, fått opp hestehalen og kanskje slått til med en kåpe. Nei, hvem er det jeg lurer, er nok fortsatt boblejakka i denne kulda), da er det brått hvite smil å møte i det jeg kommer inn i butikken.

"Vi har fått inn så mye fint, håper du finner noe du liker", som om jeg har råd til å kjøpe halve butikken.

Klær blir hentet, ting som visstnok ser bra ut på meg. Dette kler du og den har vi bare en igjen av. Så den må du kjøpe, hint, hint.

Det jeg vil frem til da, skal det være noen forskjell på service i forhold til hvordan man ser ut og hvordan man blir behandlet? Det er jo ingen som vet hvor mye penger jeg har tenkt å legge igjen uavhengig om jeg kommer i tusten og boblejakka eller "stæsha" og i boblejakka. Noen ganger går jeg uten sminke og andre med, noen ganger ser jeg ut som en dass og andre ganger som Beyonce (eller kanskje ikke akkurat, men ikke langt ifra). Det er da jeg får lyst til å komme helt "sleten" en dag og kjøpe noe svindyrt bare for å se fjeset bak disken. (Og så mest sannsynlig returnere det dagen etter..).

Har dere opplevd noe lignende? Dette har iallfall jeg lagt merke til flere ganger.

Nå skal jeg ut å shoppe. Bare tulla, skal vaske...

12 kommentarer

Victoria Larsen

10.02.2017 kl.11:45

Flott antrekk! Jeg håper du får en fin fredag :-)

dreamofstyle

10.02.2017 kl.12:15

Victoria Larsen: I lige måde =D

Maiken Elise

10.02.2017 kl.12:04

Har også merket forskjell på det, helt håpløst at de skal dømme ut fra om du har sminke på eller ikke. Ha en super helg :-)

dreamofstyle

10.02.2017 kl.12:14

Maiken Elise: Godt å høre at det ikke bare er noe jeg innbiller meg ;p Men ja, utrolig teit. Ha en fin flott fredag =)

Mari

10.02.2017 kl.14:08

Når man tar med seg Chanelveska får man topp service! Som jo absolutt er en uting, men veldig kjekt for meg ;-)

dreamofstyle

10.02.2017 kl.14:13

Mari: Hahaha, jeg dæver Mari! Det er Chanellen jeg må ta med ut på shoppinga :P Verste er at jeg tror det er sant å! Topp service på deg!

Jbh

10.02.2017 kl.22:09

Skulle gjerne lagt igjen kommentar under mitt fulle navn, men desverre blir det anonymt. Uansett, har en story fra Ferner da jeg var liten, typ i starten av tenårene.

Jeg gikk inn og så ned i underetasjen for å kjøpe meg et par Armani bukser. Denne dagen hadde jeg på meg joggeklær med en hettegenser. Tror jeg også hadde hetten på, mener å huske at det var forsi jeg hadde svømt og følte jeg hadde en særs bad hair day.

I det jeg kommer ned så hører jeg to som jobber der si til hverandre "hold øye med han der for jeg tror han skal stjele elns"... Inne i meg får jeg sånn halvveis latterkrampe, mens jeg går å titter på noen bukser og medarbeideren skuler sånn halvveis mot meg konstant.

Det ender med at jeg går bort til vedkommende, og jeg er som sdagt ganske ung på dette tidspunktet, men snakker realtivt pent og velartikulert.

Så sier jeg til ekspiditrisen at jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å handle et par bukser, dra opp en bunke med penger, men sier at på bakgrunn av servicenivået jfr. dømmende holdninger på bakgrunn av tilfeldigheter, så blir det nok en tur til Paleet i stedenfor...

Går ut, over til Paleet, inn på en tilsvarende type butikk i andre etajse der, fortsatt samme outfit, møter eksepsjonellt god service. Kjøper meg et par bukser, mens jeg forteller om opplevelse jeg netopp hadde hos Ferner...

Så, helt ening med deg, hva slags klær osv man har, kan ofte ha mye å si med hva slags service man mottar. Ikke bare i klesbrasjen, men i samfunnet generellt.

Nå er jeg vesentlig eldre, og som en pent kledd ung mann møter jeg nå super service over allt... Ganske morsomt, for det får meg alltid til å tenke på hvor annerledes det er de gangene jeg kommer fra trening eller hvis jeg har vært i skogen elns og ser sliten ut på tbanen...

Mvh

dreamofstyle

10.02.2017 kl.22:49

Jbh: Jeg blir så satt ut når jeg hører slike historier, selv om at jeg vet det forekommer. Vet ikke om du ser dette svaret, men svarer uansett :) Jeg tenker at hvordan jeg velger å kle meg har jo ingenting med hvor mye penger jeg har. Jeg har ikke behov for å fly rundt i merkeklær hver dag og synes joggebuksa er helt greit etter trening som du sier. Jeg har ikke mindre penger av den grunn.

Har for eksempel. vært på shopping i Estland, gått usminket og litt "slækt" kledd pga. dårlig tid, null service og litt merkelige blikk, men i det jeg skal skrive under etter å ha betalt og de ser etternavnet mitt er brått tonen en helt annen.

Synes det var veldig artig at du la igjen den kommentaren =)

MarryK

11.02.2017 kl.00:23

Det er så sykt det der!! Men føler det er mye av det i Norge...?! En veldig meg-kultur, som igjen gjør at alle skal hevde seg hele tiden, og tar du deg da ikke tiden til å smøre på sminken og stryke merkeklærne er ikke smilet og høflighet nok... Det er nesten ekstra gøy å dra en Pretty Woman og slenge frem kort/kÆsh og kjøpe noe dyrt og flott når personalet tror du ikke har råd til posen engang :P

Shopping i London har jeg derimot opplevd helt annerledes! ELSKER den byen, og tanken om at alle kan møtes med et smil og en annerkjennende nikk. En portør som åpner døren for deg og hilser, selv om h*n sikkert tenker at denne personen går tomhendt ut... Og den tanken må de da gjerne ha - men respekten skal man allikevel vise et medmenneske!

dreamofstyle

11.02.2017 kl.11:39

MarryK: Haha, så enig! ;D

Elisabet

11.02.2017 kl.10:38

He he, kjenner meg godt igjen:). Var på Kick i Arnedal i går, i boblejakka. Ekspeditøren var "fullt opptatt" med 1 skikkelig stæsha dame i høye heler. Var flere av oss i boblejakker som sto og måpte. Jeg gikk selvsagt rett ut, blir ingen handel med 0 service!!

dreamofstyle

11.02.2017 kl.11:38

Elisabet: Det er jo fullstendig latterlig ;p Skal jo ikke ha noe å si om man kommer i kjeledressen eller Chanellen. Men tydeligvis er det jo det. Har tenkt på det så mange ganger, men så lurer man jo på om det skjer med andre også. Jeg merker iallfall stor forskjell på service i forhold til hvordan jeg er kledd i enkelte butikker.

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits