"HVA MENER DU JEG SKAL GJØRE MED DET?"

Det er mange uttalelser i forskjellige settinger og yrker jeg har stusset litt på. Hvordan enkelte snakker til hverandre og hvordan ting gjøres. Når man er profesjonsutdannet mener jeg at det er på sin plass og sette på seg «jobb-ansiktet» uansett om man har en god eller dårlig dag. Kanskje spesielt når man jobber med mennesker.

Jeg har opplevd et par ting jeg synes er litt på kanten, men en bestemt hendelse har festet seg ved meg. Nå i ettertid tar jeg meg selv i å stille spørsmålet; er dette egentlig greit?

Se for deg at du ligger på sengepost, 7 dager etter operasjon. Du har smerter, noe som her helt naturlig at forekommer. Men noe jeg lærte på sykehuset var at man skal ha minst mulig smerter, dette ved hjelp av smertestillende.

Klokken er 01.00 og du kjenner smertene sniker seg på, men har helst ikke lyst til å ringe i snora fordi nattevaktene har sikkert mere nok å gjøre. Klokken nærmer seg 01.45 og smertene er fortsatt stigende, i det du til slutt drar i snora. Nattevakten kommer etter et par minutter og lener seg over senga de; «var det noe»?

Du vrir deg litt for å prøve å dempe smertene og får frem ordene; «du må hjelpe meg, jeg har så vondt» i håp om at smertene hvert øyeblikk kommer til å avta ved hjelp av smertestillende. Nattevakta titter litt dumt ned på deg og svarer oppgitt og litt nedlatende; « hva mener du jeg skal gjøre med det»?

Når det er svaret du får, blir du satt ut. Vet ikke helt hva du skal svare, for du er jo tross alt ikke sykepleier selv.

Da spør jeg meg selv; er dette egentlig greit?
Er det greit å snakke slik til en pasient?
 
Og ikke bare pasienter, men i andre sammenhenger også. Hvordan man i ulike yrker snakker til barn, ungdom eller eldre har mye å si for trygghetsfølelsen og troverdigheten. Når man har valgt et yrke som har med mennesker å gjøre, om det er på sykehus, skole eller sentralbordet du jobber, så har man vel en viss standard man snakker til andre mennesker på? Så fordi du har en dårlig dag på jobb, skal det være greit å snakke slik til et annet menneske?

Stort sett alt av helsepersonell jeg har møtt opp gjennom årene er superdyktige i arbeidet de gjør, omtenksomme, varme personer som du virkelig føler bryr seg og gjør sitt aller beste for å ta vare på deg.

Og brått kommer det en som klarer å ødelegge for så mange. For dessverre, overskygger en slik hendelse veldig mange av de gode.

Derfor spør jeg, er det greit at en person oppfører seg slik på en arbeidsplass, for "det er jo så mange andre ålreite"? Eller er det uhørt at et menneske skal kunne ødelegge ryktet til andre som står på og gjør en god jobb? 
Nå tenker jeg generelt i alle yrker som har med mennesker å gjøre.    

4 kommentarer

Ida Kristine

05.02.2017 kl.19:50

Det er så absolutt ikke greit å snakke nedlatende til noen som helst, mener nå jeg. Man skal snakke til alle med respekt uansett arbeidsplass. Dessverre er det ikke alle som gjør det, men heldigvis de aller aller fleste er veldig hyggelige :)

dreamofstyle

05.02.2017 kl.20:04

Ida Kristine: Helt enig med deg! Og som du sier, heldigvis er det et absolutt flertall av veldig flinke og hyggelige mennesker, bare synd at noen få skal få ødelegge for andre som gjør en god jobb.

Ha en fin kveld =)

Laila Marina

06.02.2017 kl.09:20

Så utrolig lite profesjonelt. Trist at noen få ødelgger for så mange;/

dreamofstyle

06.02.2017 kl.09:55

Laila Marina: ja, er så dumt at noen skal få sette negative minner, når det er så utrolig mange som står på og gjør en god jobb =/ Heldigvis mange flinke!

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits