ER DET SÅ NØYE?

Er det virkelig så nøye hva venninna de har av merkeklær, hvor stort hus naboen har eller at Kari vasker huset to ganger i uka, pluss at all mat er laget fra bunn?

Her om dagen hadde vi om et viktig tema på skolen, nemlig hva slags påvirkningskraft sosiale-medier, aviser, blogger og andre mennesker har på oss. Hvor påvirka blir vi egentlig av at Isabell tar rumpeforstørring, Sophie Elise sprøyter leppene fulle av restylane eller at naboen trener 5 ganger i uka?

Er det virkelig så nøye hva andre gjør?

Hvorfor i alle dager skulle jeg fylle rumpa full av guff bare fordi en annen gjør det? 
Man må ikke gjøre som alle andre, man må ikke trene 5 ganger i uka selv om venninna gjør det, man må ikke være best i klassen fordi side-man er det, man må ikke strekke til på alt og man må ikke kjøre utfor et stup om bilen foran gjør det.

Selvfølgelig blir man alle på en eller annen måte påvirka av noe, bevisst eller ubevisst. Men at man skal føle på en skuffelse eller trang av å måtte gjøre noe med seg selv fordi andre ser sånn ut, gjør sånn eller får til sånn, synes jeg er trist. Det skal ikke være sånn. Man skal ikke sitte som 15-åring å tenke på hva man kan fikse på kroppen når man blir 18- år, bare fordi bildene på instagram er blodredigert, eller fordi man har sett en person man ser opp til har operert seg. Eller som 40- åring sitte med dårlig samvittighet fordi de tre andre to-barns mødrene i gata ikke har vaskehjelp men fortsatt får dagene til å se ut som det er en dans på roser. 

Mye av det "perfekte" blir fremstilt på nett, annenhver dag skriver aviser overskrifter om hvilket kosthold du burde ha "flat mage på 3 uker" og alle kjenner en som legger ut sitt perfekte liv på face vel vitende om at virkeligheten er en helt annen for det mennesket.

Men er vi nødt til å la oss påvirke av det? Sosiale medier har kommet for å bli, kanskje man må ta litt ansvar for seg selv og hva man lar seg påvirke av? Og reklame vil alltid spille på at du ikke er pen nok, fit nok eller sunn nok.  

Mange ganger tenker jeg at man selv også har et ansvar for å ikke la seg påvirke av alt som skjer der ute, gi litt F. Ja vel, så kom jeg på skolen uten sminke da. Ja vel, så var det ikke strøkent når jeg fikk besøk og ja vel, så går livet videre om jeg ikke baker muffins fra bunnen til klasseavslutninga, for deretter å legge det ut på instagram med filteret Valencia...  

Man kan ikke alltid stille seg selv opp mot andre, man kommer langt med å gjøre det en trives med, være fornøyd med det man får til og enkelte ganger så kan man jo selvfølgelig pushe seg selv litt. Vi har alle ulike utgangspunkt, men det gjelder å være fornøyd med det en har og ikke være så veldig opptatt av hva alle andre tar for seg. (ja, dette blir klisje, men det er faktisk sykt kjipt at mange føler et press de overhode ikke burde gå å kjenne på, waste of time!) 

Det er ikke så nøye, sånne egentlig.

 

4 kommentarer

03.02.2017 kl.19:36

Godt skrevet Christine og så viktig å være bevisst på.

dreamofstyle

03.02.2017 kl.19:56

Anonym: takk, synes det er så viktig, for hører om så mange som sliter med dårlig samvittighet for det ene og det andre man ikke får gjort noe med.

Gina Elena

03.02.2017 kl.21:19

Dette var godt skrevet! :-) Ha en fin fredagskveld :-)

dreamofstyle

03.02.2017 kl.21:40

Gina Elena: tusen takk, håper du har en flott fredagskveld:)

Skriv en ny kommentar

dreamofstyle

dreamofstyle

27, Tønsberg

Hej og hopp! En jente som er glad i å skrive og dele bilder. Her vil jeg dele alt fra antrekk til opplevelser og tanker. Håper du liker bloggen! Dreamofstyle@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits